Thursday, November 13, 2008

Internet Prodavnica - Materijal za dalji razvoj

Na prošlom susretu urađeno je sledeće (Zlatibor Veljković):
  1. Kreiran je Use Case dijagram Internet Prodavnice
  2. Kreirana je CDM šema baze podataka, na osnovu koje je generisana SQL Server 2000 skripta koja je nam je prilikom izvršavanja na SQL 2000 serveru kreirala sve tabele koje smo dizajnirali u dijagramu.
Materijal sa petog susreta

Grupa je podeljena u više timova.
Grupe koje rade Win verziju internet prodavnice neka skinu materijal namenjen za WIN forme sa ovog linka. Materijal koji je namenjen grupama koje su orjentisane ka WEB developmentu nalazi se ovde.

Veoma važno:

PRIJAVITE SE NA GOOGLE GRUPU ZA DISKUSIJE NA ISTU!!!
  • Group name: MAG-ZR
  • Group home page: http://groups.google.com/group/mag-zr
  • Group email address mag-zr@googlegroups.com
Bonus Materijal:

(Autor: Predrag Pecev)
  1. Spam klasa - Primer kako da se koristi SMTP klijent i XML fajlovi koji sadrže, e-mail adrese koje će se spamovati, e-mail adrese sa kojih će se spamovati, i tekst spam mailova. Potrebno je samo konfigurisati SMTP klijent (host i port) da bi sve to radilo. Tip projekta je Class Library stoga je potrebno dodati referencu na dll fajl kako bi se klasa mogla koristiti u projektu (super stvar za reklamiranje naše internet prodavnice :))
  2. ctrlTBNumeric - Generisanje novih Windows Forms Kontrola (TextBox koji prima samo numeričke karaktere generisan putem designer-a)
  3. clsTBCustom - Nasleđivanje postojeće textBox kontrole, i dodavanje funkcionalnosti unosa numeričkih karaktera, kao i integracija errorProvider komponente.
Svi projekti iz bonus sekcije rađeni su u VS2008 sa .NET 3.5 podrškom

No comments: